Dalmasarna bänder flundror i Havöysund!

Under natten mellan måndag och tisdág drog ”Dalmasarna” ytterligare 18 st flundror från 2 båtar!
De går nu in på sin sista vecka.
Från Söröya rapporterar Uffe om ett halvsegt fiske nere vid Loppa, men man kunde ändå från guidebåten räkna in torsk upp till 21 kg, marulk på 6,5 kg samt ett par mindre flundror. Från övriga båtar fångades det också en del stortorskar samt några flundror mellan 20-25 kg.
Anders Jonasson och hans gäng har fortsatt med sitt djupvattensfiske och under gårdagen kunde man väga in kungsfisk upp till 7,5 kg. Inget nytt världsrekord, men ändå en fin fisk! Nu fortsätter detta gäng till Tromsö för en veckas hälleflundrafiske.
Här vid Tromsö så har det fångats ytterligare en del flundror. Vår guide Burkhard fångade under gårdagen flundra upp till 125 cm samt någon mindre. ”Svenskgänget” avslutade idag med 3 st flundror runt 10 kg och hade ytterligare flera kontakter. På en av fiskeplatserna stötte man på ett gäng danskar som hade orkat att traila sina båtar hit och de drog flundor på upp till 62 kg mitt framför ögonen på våra gäster. Denna stora fisk släpptes tillbaka efter fotografering. ”Fransmännen” fick också uppleva ett närgånget besök av en mycket stor val. De bedömde den till att vara ca. 20 m lång och de hade tagit massor av bra bilder. Tyvärr har jag inte fått någon av dessa ännu och kan således inte visa dem här på hemsidan. Av bilderna att döma så skulle jag gissa på Kaskelotval och den ser grymt stor ut! Valen kretsade runt deras båt under ganska lång tid och endast några meter från båten! En härlig upplevelse på spegelblankt vatten!
I morgon är det bytesdag i Tromsö och Söröya, medans det i Havöysund anlänt nya gäster under dagen.

Jimmy