Senaste dagarnas fiske!

Nu en bit in på säsongen så börjar man bli lite ”fartblind” av rapporterna man får uppe från Norge….
Sista tiden så har det fångats en hel del fisk, men vi saknar de riktigt stora hälleflundrorna som lyst med sin frånvaro ett litet tag. Det fångas nästan dagligen exemplar på upp till 30 kg på alla destinationerna, men nu är det snart dags för en ny 50+ fisk!
På Söröya så har det kommit upp ytterligare en jättetorsk för ett par dagar sedan med vikt på 26,5 kg.
Är nu själv tillbaka på kontoret i Sverige och vi hade en bra avslutning fiskemässigt i tisdags kväll med familjen. Endast 5-10 min från campen lade vi oss på ett omåde med 70-110 m djup och det var mängder med fisk under oss. Det bästa var att det oftast räckte med att släppa ner 5-20 m under båten innan det satt en fin torsk eller stor kolja på kroken. Min fru drog torsk på upp till 11 kg på en lätt jerkbaitutrustning och vi fiskade med 100 grams pilkar, så det var riktigt kul!
Grannbåten hade en 15+ torsk ända uppe i ytan som tuggade på en uppvevad kolja, men som inte ville fastna på kroken.
Ovanligt att se så stora torskar ända uppe i ytan!
I detta område så fångade några andra sportfisketurister sej upp till 15 kg och torsk upp till 16 kg bara ett par dagar innan vi var där.
I kväll går en del av våra gäster på Söröya ut på långtur till Storskalltaren och det kanske då är dags för en ny 50+ fisk?
Vid Havöysund råkade vi ut för ett missöde i går när guidebåten körde in en massa gamla trålrester som flöt strax under ytan….
Dom plockade upp allt garn (vilket var mycket!), men tyvärr fick maskinen en skada och båten står nu på varv. En extrabåt fick snabbt hyras in så gästerna kunde komma ut igen och från och med i morgon så har vi en av våra egna båtar lediga som vi kan använda.
Håll uppsikt där ute!

Jimmy