Ny megaflundra från Tromsö och stortorskar från Söröya!

Danskgänget” med Troels Bay i spetsen kan summera ihop 15 flundror på sin vecka i Tromsö. Kanske inte rekordmånga, men med en väldigt bra medelvikt!
I dag kunde man mäta in ytterligare en 100+ flundra som mätte hela 203 cm innan den åter fick simma tillbaka. Man fångade också ytterligare ett par flundror under dagen. Burkhard som fiskade ihop med våra tyska gäster fångade också ett par flundror, men dessa av lite mindre ”matstorlek”. Man fångade också en del torsk i mellanstorlek.
På Söröya var man åter ute på Runningen i natt, men fisket var förhållandevis trögt och det var inte många fiskar som landades. Storleken var det däremot inget fel på och ytterligare en del 20 + torskar kom upp, där vår praktikant Johan återigen var värst, med en torsk på 25 kg. Hälleflundrafisket däremot har varit väldigt trögt, men det kan nog delvis förklaras att gästerna kanske inte lagt väldigt mycket tid för detta fiske…
Uffe rapporterar från Havöysund om ett ganska trögt fiske under gårdagen även om det landades en del hälleflundror. Uffe själv var värst med en på 125 cm. Alldeles nyss så har ett nytt fisketokigt gäng anlänt till Havöysund och det planeras för långtur till ”lårviken” i kväll i det fina vädret….
Magnus Lundahl tar nu över som guide i Havöysund de närmaste 2 veckorna. Uffe åker till Söröya där han guidar närmaste veckan innan han åker hem för en välbehövlig semester på ett par veckor.
Själv drar man till Söröya på tisdag i nästa vecka och det suger ordentligt i fisketarmen nu….

Jimmy