Fantastiskt hälleflundrafiske!!!

På Havöysund körde man landskamp idag mellan Sverige och Danmark. Det var 4 båtar som deltog med 2 båtlag från vardera land. Sverige vann hälleflundrakampen med 13-2, men danskarna lyckades knipa den största flundran på 123 cm. De tappade också en flundra på 150 cm+ vid ytan under landningsförsöket….
Från övriga båtar skall det också landats en hel del flundra, så fisket är riktigt bra för tillfället!
I morgon har jag skickat iväg Uffe på en ny plats som jag tror stenhårt på för hälleflundra!
Han har fått med sig några av de andra båtlagen också och det skall bli spännande att se vad detta kan ge!
På Söröya kom man tyvärr inte ut på Storskalltaren igår kväll, då vind och våghöjd var ett gränsfall…. Det skulle också blåsa upp en del idag vilket också stämde. Vi tar inga chanser när det gäller att gå så långt ut på öppet hav!
Man valde då ett annat område som faktiskt många gånger varit ännu bättre än Storskalltaren, men som ligger betydligt närmare land. De flesta båtlag hade mellan 2-5 hälleflundror/båt och det är givetvis ett mycket bra resultat! Största flundran på guidebåten vägde 18,5 kg, men det skall ha fångats flundror större än så från de andra båtarna. Massor av torsk mellan 10-15 kg fick också syna båtdurkarna och en del större än så med. Största torsken vägde hela 24 kg i går!
Även vid Tromsö så var det bra fiske i går efter hälleflundra! Burkhard guidade upp 5 flundror från hans båt och det var bara ett båtlag som missade flundra igår…
Nåväl, tidigt i morse kom det ett mms från detta gäng också, med en bild på en flundra på 22 kg….
Jakob Lindberg som också befinner sig i området kunde möjligtvis summera ihop den kanske mest otroliga hälleflundrasvit någonsin i norge??
Eller vad sägs om följande dagsresultat: 129 cm, 135 cm, 145 cm, 148 cm, 155 cm och 2 st x 175 cm!!!!!!
Jag har inte själv hört om något bättre resultat när det gäller antal stora fiskar!
2 av våra guider samt en gäst lyckades i fjol vid Havöysund dock med konststycket att fånga hela 25 st hälleflundror på en dag upp till runt 40 kg, men då var merparten mindre fisk mellan 5-15 kg.
Flundrafisket är alltså riktigt hett just nu!!
Välkomna till Norge för att känna på krafterna från denna otroliga fisk!!

Jimmy