Bra fiske under lördagen!

Från Söröya rapporterar Jesper om ett bra fiske efter stortorsk och kungsfisk! Guidebåten testade ett nytt ställe som vi förmodade skulle vara bra för hälleflundra, men inte denna gången….
På kanterna ut för denna platå hade man i allafall ett bra torskfiske med fiskar upp till 20 kg.
Från guidebåten provade man också fisket efter kungsfisk och man kunde väga in fiskar upp till 4,8 kg.
Esben samt Claus Fredriksen och hans far provade också detta fiske under gårdagen. När man fiskat färdigt så kunde man stoltsera med ett nytt årsbästa på kungsfisk på hela 8,15 kg!!!
Esben Andersen var den lyckliga fångstmannen. Tyvärr var detta inte nytt personligt rekord för Esben som tillhör en av våra flitigaste resenärer. Esben har numera en diger rekordlista efter många besök hos Nordic Sea Angling….
2 båtlag med svenskar hade också ett mycket bra fiske efter stortorsk på ett av de landnära grunden och man fångade ett 60-tal fiskar över 10 kg med toppar runt 20 kg. Givetvis returnerades merparten.
Fisket efter hälleflundra verkar fortfarande lite trögt runt Söröya, men det kommer garanterat igång snart!
Från Havöysund rapporterar Uffe om ett fortsatt bra fiske efter hälleflundra. Från guidebåten fångade man 3 flundror till under sista passet upp till 117 cm. Största flundran från campen igår vägdes in till 41 kg.
Uffe & Co hittade också ett nytt ställe för torsk och på 2 drifter fångade man flera fiskar över 10 kg med en topp på 19,9 kg.
Från Tromsö var fisket ganska segt igår, men det skall läggas till ytterligare 4 st flundror som fångades under fredagen.

Jimmy