Fläckig havskatt från Söröya!!

I dag så fångades det ännu en fläckig havskatt! Denna gång var det på Söröya och på ett ställe som tidigare också levererat denna sällsynta fisk. Det blir nog till att göra ett litet försök där när man skall upp nästa gång i Juli. Vikten denna gång var 14,8 kg och fångstman Martin Jörgensen från Danmark.
Stort grattis till Martin!
En tilltagande västanvind gjorde sedan att man fick avbryta fisket ganska tidigt under eftermiddagen och inga övriga anmärkningsvärda fångster är inrapporterade. Under gårdagen så hade något båtlag ett mycket bra torskfiske på norra Runningen med massor av stora torskar upp till 18 kg.
I Havöysund så har det varit bytesdag i dag. En del av de nyanlända gästerna kastade sig omedelbart i båtarna för att fiska av sig den värsta abstinensen….
De 3 holländska gästerna från förra veckan kunde summera ihop hela 35 hälleflundror under sin vecka, vilket gjorde att de var i särklass bästa båtlaget. Deras största hälleflundra vägde 32 kg och merparten utav de övriga mellan 10-25 kg. Merparten sattes givetvis tillbaka. Deras ”taktik” då?
Jo, man skickade ner sina jiggar som var agnade med en strimla av den japanska makrillen som vi har till salu på campen. Man höll sedan bara spöet stilla och väntade……
En klart framgångsrik teknik!
Man valde också att fiska större delen utav tiden på kvällar och nätter.
Vid Tromsö så har det kommit en del fisk i går och idag, men inga fiskar av större storlek. Lyckosammast var väl det tyska båtlaget som drog 3 hälleflundror under gårdagen upp till ca. 13 kg.

Jimmy