Tromsö nästa!

I morgon bitti bär det iväg till vår destination utanför Tromsö. Denna gång blir det tillsammans med min familj och vi skall försöka se oss lite omkring i dessa trakter, vilket sällan blir av när man är där uppe enbart för fiskets skull. Det kommer säkert bli en del fiskande också och grabbarna skall nu få premiärfiska på salt vatten!
Jag kommer att befinna mig i Norge fram tills 4 augusti, men det går bra att nå mig både på mobilen och via mail.
Vid Tromsö så landade vår guide Burkhard ännu en 50 + flundra för ett par dagar sedan. 157 cm mätte flundran och fick friheten åter. Ytterligare en del flundror har också fångats, men ingen av större modell.
På Söröya så har det varit dåligt väder de sista dagarna…
Guidebåten kämpade sig dock upp mot norra sidan idag och blev belönade med 2 st hälleflundror upp till 122 cm.
Vid Havöysund så stannade de flesta båtar inne i går pga. dåligt väder, men de båtar som gick ut blev belönade. Jan Kristoffersens båt fångade 5 st hälleflundror och ett annat båtlag hela 8 flundror i går kväll. Vår guide Nikolaj stack själv ut och metade lite rödspätta utanför hamnen. 15 spättor över kilot blev resultat samt ett nytt pb på 2,55 kg. En spätta på dryga 3 kg tappades dock vid landning….
I dag är det bytesdag i Havöysund och i skrivande stund så har flera båtar redan gått ut i det tuffa vädret som råder nu. Även i morgon skall det bli blåsigt, men sedan ser det bättre ut!
2 av gästerna som hade tagit bilen upp, var lite tidiga och anlände redan under natten mellan måndagen och tisdagen. För att fördriva tiden medan man väntade på att checka in, så ställde man sig på piren och fiskade. Ett litet tag senare så kunde man väga in en flundra på 90 cm!!
Sedan man blev klar med muddringsarbetet i Havöysundet så har rödspättorna invaderat området igen och vi har även märkt att det fångas fler flundror i detta sund nu, troligtvis för att det blivit något djupare än tidigare. Häftigt att kunna ha ett väderskyddat och bra fiske alldeles utanför ”husknuten”!!

Jimmy