Världens bästa torskfiske!!, uppdaterad kl. 20.00

Världens bästa torskfiske hittar man utanför Söröya och nu under feb-April är det overkliga mängder med stor torsk som kommer från Barents hav för att leka utanför Nordnorges kuster. Av någon anledning så verkar det som att mycket av den stora torsken har fattat tycke för platserna utanför Söröya…..
Uffe och Dariuz kunde inte motstå fiskesuget i det fina vädret och åkte ut på en 5 timmars tur idag innan man fick vika ner sig pga. värkande ryggar och armar…..Endast ett fåtal fiskar vägde under 10 kg och man beräknade att man fångade ett 50-tal torskar över 10 kg på denna kortare tur!
Nästan all fisk återutsattes efter man låtit torsken tryckutjämna innan man tog upp dom i båten. Endast 3 av de större torskarna behölls och togs till land där man skänkte dessa till campens restaurang. Dessa torskar vägde 23 kg + 22 kg (Uffe) samt en på 22 kg även till Dariuz. Troligtvis hade man ytterligare några torskar runt 20 kg, men dessa returnerades utan vägning. Flera ggr under dagen hade man 30-40 m höga stim under båten med i stort sett bara STOR fisk!!
De fick nu testat Kinetics nya jiggar även på stortorsken och med mycket gott resultat, precis som under testfisket efter hälleflundra under 2009. Dessa jiggar finns i många olika färger och vikter och shadkropparna är av en grym kvalitet!!
Till skillnad från tidigare jiggar på marknaden behöver man inte nu byta shadkropp stup i kvarten, utan dessa håller helt otroligt länge, sen att dom dessutom fiskar bra gör ju inte saken sämre….
Dessa jiggar släpps till affärerna inom några veckor.
Den jigg som syns på dagens blogg från Söröya är dock inte från Kinetic utan en ”hemmagjord” variant…..
Är ni sugna på att uppleva ett stortorskfiske utan motstycke så har vi många platser kvar mellan 24/3-31/3!
Skreien är dessutom något senare i år, vilket pekar på ett bra stortorskfiske även ut i April!

Jimmy

Kinetics nya jiggar