Mange flotte flyndere, ”kig-mede”, stortorsk og heftigt sejfiskeri!

I dag tog vi afsked med sidste ordinäre hold lystfiskegäster i Havøysund. Vi skal i gang med at afrigge både osv. Det er nästen trist, at slutte når fiskeriet stadig er kanon og gästerne glade.
En summering af ugen viser, at selvom det har väret bläsende, og der har väret en dag hvor alle stort set blev i havn fungerer fiskeriet fortsat! Alle har fanget helleflyndere, og der er landet og genudsat 20 stk over 20 kg – heraf 5 mellem 40 og 50 kg. I går oplevede jeg selv at lande to (for mig ) fantastiske fisk på 133 cm og 142 cm – på kastestang , fastspolehjul og 85 g jig. Uforglemmeligt for mig – ligesom mange af de andre oplevelser vi har fået hver i sär i løbet af ugen. Forleden oplevede vi for eksempel at ligge på 10 meter krystalklart vand og kunne se adskillige helleflyndere, som kredsede om vores agn (død sej og jig) under båden. De lykkedes os at fange et par stykker, men det mest spändende var faktisk minutterne inden de huggede!
Senere på ugen kommer et mindre hold til Havøysund i nogle dage, så helt slut er det heldigvis ikke…
Fra Sørøya meldes også om godt med fisk i går. Efter at Råsa og nogle andre pladser, havde skuffet blev nye pladser prøvet og i går lykkedes det faktisk, at finde 3 nye pladser med hver sit gode fiskeri: i et område for helleflynder i Sandfjorden (hvor der også var lä) blev landet godt med flyndere op til 17 kg og på en anden plads landedes mängder af stor torsk op til 17 kg og på en tredje plads var der heftigt sej fiskeri med fisk op til knap 10 kg! Efter ”normal Sørøya standard” er det måske ikke imponerende topfisk, men alligevel fint fiskeri.

Hans Hagerup