Vansinnigt bra hällefiske vid Havøysund just nu!!

Befinner mig i Havøysund just nu och får bevittna ett riktigt bra hälleflundrafiske før våra gäster, men inte før egen del….
Lyckades i allafall att fånga en 7 kg:s flundra på lätt haspelutrustning i går som gav mig en bra kamp innan den fick friheten åter!
Christer och Magnus som jag fiskade med i båten lyckades i allafall bättre än mig och Christer som också kørde med lätta grejor drog dagens størsta flundra på 145 cm. Det knakade i det tunna haspelspøet flera gånger och Christer fick springa runt flera varv i båten när flundran rusade åt olika håll!
Bottendjupet var endast 14 meter och rusningarna gick således rätt ut från båten. Efter lite dramatik kunde vi lyfta in flundran i båten, mäta den och sedan returnera den! Christer hade senare under dagen också en mycket stor hälleflundra jagandes efter hans 4 kg:s torsk som var på väg upp…..
Tyvärr høgg inte denna flundra denna gång…..
Bästa båtteam under gårdagen hade ett 10-tal hälleflundror och flera større flundror gick førlorade vid landning…..
En flundra runt uppskattningsvis 40 kg førlorade man efter flera misslyckade førsøk att lägga repet/tailen runt stjärtspolen….
Under gårdagen fångades det också en hel del stora torskar upp till knappa 20 kg av dom få gäster som la lite tid på detta fiske.
Tisdagen erbjød om møjligt ännu bättre fiske och ett nytt svårslaget rekord sattes!!!
Eddie Janerup och Christian Nilsson som tillsammans med vår guide Uffe som fiskade med dom under eftermiddagen fångade hela 25 hälleflundror under tisdagen upp till knappa 30 kg!!!
ALLA 25 hälleflundror återutsattes efter fotografering och mätning!
Då førlorade man också en del hälleflundror vid landning eftersom man ville vara så førsiktig med flundrorna när man skulle ha in dom i båten. Antalet skulle annars varit betydligt fler!!
Frågan är om det finns någon plats i Norge där det finns fler flundror??
Fisket vid denna tid på året är och har alltid också varit riktigt bra.
Vid Sørøya har fisket också varit helt ok, men hälleflundrafisket har väl varit under medel sista veckorna. Man har också haft en del dagar då vädret har begränsat åtkomligheten till dom bästa fiskeplatserna. Stortorskfisket är som vanligt Norges bästa och nu under morgonen fångade man torsk upp till 22 kg innan vinden kom…..
Denna veckan har vi väldigt få gäster på Sørøya, men nästa vecka som är den sista på säsongen så är campen fullbelagd igen och det skall bli spännande att se vad gänget från Fiskecompaniet/Bee Outdoor samt øvriga gäster kan fånga då føregående säsongers sista vecka har varit otroligt bra fiskemässigt!
Vid Tromsø så fångades det en hel del hälleflundror under veckan som gick utav dom 3 gäster som fanns på plats, men før ovanlighetens skull inga stora…..
Gästerna var dock nøjda och bokade omgående før nästa år i Tromsø!
I morgon bitti drar jag själv till Tromsø tillsammans med några stamgäster/kompisar før 4 dagars fiske!
Ær lite osäker på om jag har tillgång till internet och det kan alltså drøja med rapportering om fisket samt att ni får vänta med svaren på era mail tills jag är tillbaka på kontoret den 10/9.

Jimmy