Torskinvasion i Havöysund…..

Daniel Lindblom rapporterar från Havöysund om oerhörda mängder med torsk överallt……
Detta gör det svårt att hitta hälleflundrorna….
Under gårdagen lyckades man i alla fall att fånga 3 flundror upp till 14 kg från guidebåten och mängder med torsk upp till 14 kg. Från övriga båtar rapporteras om något liknande fiske med flundror upp till 17 kg samt oerhörda mängder med torsk upp till 18 kg!
En helt färsk rapport från Kristoffer Danielsson är att dom i nuläget står och drillar en mycket stor flundra i deras båt!
Man har hållt på ungefär en halvtimmas tid och den är tydligen riktigt tung….
Fler rapporter följer!
På Söröya var det bytesdag i går. Sent i går kväll anlände det ett nytt gäng. 2 av våra norska gäster med bl.a Audun Skjölberg som skriver för olika fisketidningar stack direkt ut på djuphavsfiske i det fina vädret. Man hade ett bra fiske under natten med kungsfiskar upp till knappt 5 kg samt ett nytt årsbästa på Lubb på 14 kg!
När resterande gäng under morgonen drog mot Storskalltaren mötte Audun och hans kompis upp ute på havet och anslöt för färd mot Storskalltaren. Först en lång resa, därefter en hel natts djuphavsfiske och direkt därpå en långtur till Storskalltaren. Varför sova när man kan fiska?
Vid Tromsö så anlände det nya gäster i går och under kvällen så begav sig Bosse Nilsson och hans gäng ut för att fiska av sig den värsta abstinensen under 3 timmar på kvällen. Man drog ut till en av torskpositionerna i närheten utav campen och fångade en hel del torskar upp till 10 kg. I dag så går man för storflundra!

Jimmy