Storflundra och supertorsk vid Söröya!!!

En gigantisk torsk på hela 32,8 kg fångades vid Söröya i dag utav Dennis Kollberg. Platsen var Reis, djupet 95 m och betet en rosa Stormjigg.
Fisken var 148 cm lång och med en omkrets på hela 96 cm. En fantastisk fisk som är en av dom största torskarna någonsin som är fångat av en svensk sportfiskare.
Dennis och hans kompisar har tidigare under veckan också haft bra torskfiske i det ganska tuffa vädret med ett flertal fina torskar upp till 23,5 kg innan ”besten” fångades.
Ett stort grattis till Dennis!
Från Stefan ”Trumman” Trumstedt gäng kunde man också glädja sig åt en riktigt fin flundra på hela 166 cm (ca. 65 kg). Mika Mäkelä som var fångstman lät flundran simma vidare efter sedvanlig fotografering!
I övrigt så har det mest varit mindre fiskar som fångats förutom en del fina torskar upp mot 18 kg vid sydsidan Söröya.
Väderprognoserna börjar nu äntligen se bättre ut och från tisdag lovas riktigt svaga vindar, så förhoppningsvis kan denna veckas gäng få en riktigt bra avslutning på veckan.
Vid Havöyund så fångades det en del fina flundror upp till 23 kg under natten mellan lördag och söndag. Det mest märkliga var att Mathias Havefjord drog hela 6 flundror själv upp till 18 kg medan hans 3 båtkamrater gick helt lottlösa…..
Under dagen så har det mest fångats ”matfiskar” i form av torsk, kolja, havskatt m.m
Anders och hans gäster i guidebåten körde ett kortare pass efter rödspätta med ganska få fångade exemplar, men med en största på 2,5 kg.
Jakob har nu åkt hem från Tromsö, men svenskgänget på 4 personer fiskar ytterligare ett par dagar. Har varken någon rapport från dom eller Pers fiske i dag.

Jimmy