Jättetorsk från Söröya och ny 80 kg:s flundra från Havöysund!

På söndagen och avslutningsdagen i Havöysund så fortsatte det goda hälleflundrafisket!
Under dagen drogs det en hel del hälleflundror med ett par stycken runt 40 kg på topp. Man bestämde sig sedan för att också köra en kvällstur där Stefan Tengskog drog på en grym fisk. Fram tills man såg fisken så var man övertygad om att det var en flundra på minst 100 kg…..
Fighten som varade i nästan en timma var helt grym och man kunde sedan borda en flundra på 178 cm (ca. 78-80 kg).
Efter fotografering fick även denna flundra friheten såsom dom allra flesta flundror fått denna veckan.
I dag har det varit bytesdag i Havöysund och ett nytt gäng har anlänt under kvällen.
På Söröya har det också varit bra fiske och då framför allt efter storsej och stortorsk. En hel del båtar har varit ute på Storskalltaren under natten och fisket efter storsej var riktigt bra med mängder med fisk mellan 10-12 kg. Det fanns också stora mängder med torsk mellan 10-18 kg på plats. Hälleflundrafisket var dock sämre och det fångades inte lika många flundror som det brukar göras på denna plats. Det kom i alla fall några och med en största på 31 kg.
Nu under kvällen så gick Charlie och Johan Hagberg ut med guidebåten för en kortare kvällstur på ett av dom allra hetaste ställena för riktigt grov torsk strax utanför Söröya. Johan startade med en 12 kg:s i första släppet och nedsläppet efter drog han på en torsk på hela 141 cm i väldigt god kondition. Man har ingen våg med sig utan den kommer att vägas i land senare. Min gissning är att den väger runt 27 kg efter att ha sett bilden på bloggen. Vi får väl också rapporter senare om vad efterföljande släpp kommer att ge……..
Vid Tromsö så har Christer och Jan fiskat färdigt i dag. Avslutningen blev bra med 2 st hälleflundror på 135 cm, 131 cm (runt 30 kg) samt en mindre på 9 kg som behölls till middag. Flundran på 135 cm var märkt och vi hoppas kunna berätta vart och när den var fångad tidigare.

Jimmy