Flundrarace i både Tromsö och Havöysund!!

Efter gårdagens blåsande vid Havöysund så lade sig vindarna i dag och solen sken över våra gäster. Dom flesta har satsat på hälleflundra och en bra mängd flundror har fångats varav en hel del har återutsatts. I skrivande stund så har det fångats 4 flundror runt 20 kg samt en hel drös mindre.
Förutom flundror har det landats en del torsk över 10 kg, havskatter, koljor samt rödspättor.
Det intressanta är att fångsterna av hälleflundra är spritt ut över gästerna och på en mängd olika områden vilket pekar på denna destinations potential. Här finns hur många platser som helst som är superheta för hälleflundra!!
Nu väntar vi bara på den riktigt stora från Havöysund….
På Söröya har det varit bytesdag i dag och i det nu fantastiska väder som råder så planeras det för långtur till Storskalltaren i morgon bitti.
Per som befinner sig vid Tromsö och kör guidat fiske rapporterar om ett superfiske i dag efter ett något trögare fiske under några dagar. Många hälleflundror landades och återutsattes varav 3 st bedömdes väga mer än 50 kg!!!

Jimmy