Flundror och stortorskar på lördagen!

På Söröya åkte man på långtur i går till Storskalltaren i underbart väder. Så fort man kom ut så blev det bra bock i spöna och bland alla stortorskarna så blandade även sig flera stora hälleflundror in i leken….
Dom 3 största flundrorna vägde 45, 37 och 26 kg och största torsken drog ner vågen till 24 kg.
Vid Havöysund så var det lika bra väder och vi började med torskfiske på förmiddagen. Mängder med torsk var på plats men merparten var av mindre modell med enstaka toppar över 10 kg och med en största på 15,1 kg fångad utav Dan Becirov.
I vår båt testade vi sedan flundrafiske på ett nytt ställe och i första nedsläppet fångade Johan Persson en mindre flundra på 75 cm som återutsattes. Några minuter senare var det dags igen och denna gången var fisken större och efter en kortare kamp där flundran löpte amok vid landningen kunde vi bärga en flundra till Johan på 24,1 kg. Helt klart intressant område som säkert kommer att leverera fler flundror….
I dag så bär det hemåt igen till Sverige för egen del men fler rapporter kommer säkert under dagen.
Följ bloggarna!

Jimmy