NY DESTINATION 2009, KVALSUNDET!!!

Det är med stor glädje vi kan presentera ännu en ny destination till nästa säsong!

Platsen heter Kvalsundet och är belägen 30 km norr om Tromsö. Här kan vi erbjuda ett helt väderskyddat fiske i en naturskön miljö men ändå med närhet till en större stad med dess utbud.

I Kvalsundet och dom andra sunden runtomkring finner ni ett hälleflundrafiske som troligtvis är det bästa i Norge med en medelvikt på 20-25 kg och detta över grunt vatten mellan 5-25 m. Den stora fördelen här är också att chansen att bli inblåst får ses som helt obefintlig och dom flesta dagar är det som att fiska i en mindre insjö fast med betydligt större fiskar under ytan………

Vi har testfiskat här under 6-7 veckors tid under 2008 och fångat ett 10-tal flundror över 50 kg samt en mängd därunder…..

Merparten av dessa har återutsatts och märkts i ett samarbete med Norska Havforskningsinstitutet. I början av November i år fångade en av våra stamgäster Ulf Hugsen en monsterflundra på 196 kg och 241 cm över 20 m vatten på denna plats. Med tanke på det väderskyddade läget kommer vår säsong att starta i slutet på April och inte avslutas förrän i månadsskiftet Oktober/November.

Nu är det inte bara hälleflundra som finns i dessa farvatten utan det fångas årligen på spö havskatter på 12-13 kg, rödspättor mellan 3-5 kg samt en hel del mattorsk mellan 2-8 kg. Går man ut på öppet hav utanför själva sundet finns möjlighet att fånga större torskar, storsej samt att prova fisket efter olika djuphavsarter.

I Risvika vid Kvalsundet kommer det att byggas en ny fiskecamp som består av 5 st hytter med plats för 3-4 gäster i var enhet. Här kommer också att finnas flytbrygga för våra båtar, rensmöjligheter, frysmöjligheter för fisken m.m
Vi kommer att använda oss utav topputrustade Silver Eaglebåtar (6,30×2,40 m) med 115 hkr på denna destinationen tillsvidare.

I nuläget har vi inget exakt datum för när dessa hytter kommer att bli klara och vi har därför säkrat upp två st. andra boenden för att kunna komma igång i slutet på April 2009. Det ena är ett privat hus av hög standard med 3 st sovrum där guiden tillsammans med sina gäster kommer att bo samt ett boende som består utav 5 st 2-bäddsrum, gemensamt stort kök, uppehållsrum, toaletter samt duschutrymmen för våra hyrbåtsgäster. När hytterna blir klara kommer verksamheten att flyttas över dit.

Vi är också glada att inlett ett samarbete med Per Jonasson som jobbar som proffesionell guide och som är fantastisk duktig på att leta upp platser för hälleflundra samt utveckla tekniker på att fånga dessa. Per har också varit initiativtagare till märkningsprojektet tillsammans med Norska Havforskningsinstitutet och han är en föregångare när det gäller C&R på hälleflundra. Per har också bl.a guidat till världsrekordflundran på 202 kg utanför Lofoten 2008.
Så önskar ni en optimal upplevelse där chansen att fånga en stor hälleflundra är som störst så rekomenderar vi att ni bokar en guidad tur/vecka med Per!
Här ingår då all förstklassig utrustning såsom flytoveraller, fiskeutrustning m.m
Mer information om guidat fiske med Per samt om resmålet kommer inom kort på hemsidan!

Men redan nu kan ni boka er resa till detta fantastiska resmål som ligger endast 30 min transfertid från Tromsö flygplats!

På bilderna nedan ser ni följande:
Bild 1, här skall den nya fiskecampen byggas, strax utanför första skären är det goda hälleflundraplatser (ca. 20 sekunders gångtid..)
Bild 2, det tillfälliga boendet för hyrbåtsgästerna
Bild 3, en underbar miljö och stilla vatten som vanligt…
Bild 4, en 50+ flundra från året som jag själv hade glädje att fånga här!

Jimmy

Ny camp här

boende hyrbåtsgäster

lugnt vatten

en 50+are