Sammanfattning av gårdagens fiske.

Det fångades en hel del fisk i går och 3 torskar passerade 20 kg:s gränsen. Största torsken vägde 26,35 kg och fångades på lätt jerkutrustning!

Största flundran i går vägde runt 25 kg och det drogs också ytterligare en del flundror. Dock lyste storsejen med sin frånvaro. Den mest anmärkningsvärda fisken från gårdagen var ändå den riktigt stora marulk på hela 29,3 kg som fångades av Morten Bak från Danmark.

Här är en rapport från Andreas Holm Nielsen som är reseledare för detta gäng:
en enorm havtaske på hele 122cm og 29,3 kg. vejet på Bismer vägt. Fisken huggede på en rød 300 gr. Storm Jig/shad ved
Alangstaran over 35-40 meter vand. Vi troede først at der var tale om et seriøst bundhug, men efter hårdt pres, så begyndte det pludselig at røre på sig… fisken fightede tungt og, men forholdsvis kort.. Da dden kom op i båden, så blev den meget aggressiv og bed i en masse 🙂

I dag så har gästerna spritt ut sig och några båtar har gått till Storskalltaren igen, några till Råsa och några har valt att fiska närmare land. Från Råsa har vi fått några knapphändiga rapporter om ett par hälleflundror bl.a en runt 20 kg och stora mängder med torsk.

Nedan ser ni bilden på jättemarulken ifrån i går!

Jimmy

Marulk 29,3 kg