Bra fiske på Söröya!

Ett nytt gäng anlände i går kväll till Söröya och i finvädret drog de flesta båtlag omedelbart ut till Storskalltaren. En hel del fina fiskar fångades och i guidebåten hade man hälleflundror upp till 130 cm (ca. 30 kg). På vägen hem stannade man till på ett av de landnära grunden som är välkänt för sina stora torskar. Omgående drog man ett par jättetorskar mellan 24-27 kg (exakta vikter kommer senare)!
Robban Thulin som jobbat som serviceman nu under några veckor var uppe på en av de nya platserna på nordsidan och hans båtlag fångade inte mindre än 10 st flundror med 2 st över 20 kg!!
Vid Havöysund så har fisket varit något trögare men våra gäster har ändå landat flundror upp till 131 cm samt en hel del torsk.
Här vid Tromsö så var det bytesdag i går och först nu på morgonen drog gästerna i väg. Jag och familjen passade på att sticka ut för ett par timmars fiske innan gästerna kom under gårdagen. På vägen till ett ställe där ungarna skulle fiska så sa jag till dem att jag bara skulle göra ett ”släpp” för att se om där var någon hälleflundra hemma. Mindre än 1 minut senare så kände jag en stöt på jiggen och strax därefter högg den!
Efter en bra fight kunde vi borda en flundra på 130 cm (ca. 30 kg). Efter detta så tog min fru spöet och jag fick inte fiska mer denna dag för att hon skulle fånga en flundra som var större än min….
Denna gång lyckades hon inte…

Jimmy