Skaplig inledning trots sämre väder……

Det har börjat att blåsa lite uppe vid Söröya och gänget som anlände i går kväll kunde i allafall kämpa sig ut mot runningen där också kraftiga strömmar gjorde det svårfiskat. Torsken var på plats men vind och ström gjorde det som sagt svårfiskat men man kunde ändå borda en del fina exemplar där största torsken drog vågen till 22,5 kg!
Det fångades också en del mindre hälleflundror både i går kväll och under dagen idag som var ännu mer blåsig…..
Men, väderrapporterna ser bättre ut redan från i morgon middag och fisken verkar vara på plats så då kommer det säkert trevliga rapporter!
Från våra testfiskare i Havöysund så har man tagit det ganska lugnt både i går och idag och under gårdagen provade man att meta efter rödspätta med ganska många fångade exemplar men inga riktigt stora. I dag var det riktigt blåsigt och det blev endast ett kortare pass utan resultat förutom lite mindre torskar och sejar.

Jimmy