Massor av plattfiskar…….

Sista passet på testfisket i Havöysund blev lite avslaget då det blev en sen kväll på lördagen när vi skulle bekanta oss med lokalbefolkningen och det var dessutom ett band från Vadsö som spelade på hotellet vilket höjde stämningen och konstigt nog gjorde en törstigare……….

Men det kanske var kungskrabbamiddagen som gjorde en törstig?
5 kg kungskrabba på 4 man blev i allafall serverat och efter att ha ätit så man mådde illa fick man inse att halvparten fick lämnas kvar på serveringsfatet……

Vi jobbar just nu på att ordna ett samarbete med någon yrkesfiskare i Havöysund som kan ta ut våra gäster på kortare turer (2-4 tim) där man kan följa med ut och plocka upp tinorna med dom gigantiska krabborna där det sedan också skall finnas möjlighet att köpa loss denna delikatess till ett rimligt pris.

På sista passet så la vi ett par timmar på att meta rödspätta men dom var inte riktigt på hugget utan simmade mest fram och nosade på våra beten i det klara vattnet vilket gjorde oss en del frusterade….

Nåväl, vi fångade en del rödspättor strax under 2 kg som avslutning på en mycket bra vecka i Havöysund!
På Söröya har det också fångats mycket plattfisk i form av både hälleflundra och rödspätta!

Under gårdagens långtur kom båt efter båt in med massor av hälleflundror och sammanlagt runt 50 hälleflundror fångades i går på Söröya!

3 av hälleflundrorna vägde mer än 30 kg och sen var det en fallande skala på 29 kg, 26 kg, 24 kg, 23 kg osv.
Flera riktigt stora flundror gick också förlorade och det fångades också torskar runt 20 kg samt sejar över 10 kg.
I dag har våra gäster varierat fisket och bl.a har det kommit upp flera riktigt stora rödspättor där dom största på 3050 gram + 2880 gram fångades av Jerry Holmström.
Bokningarna för 2009 har rasat in och redan på vår nya destination Havöysund börjar det närma sig 100 personer som har bokat in sig sedan i lördags kväll när vi presenterade detta ställe på hemsidan vilket är helt otroligt!

Jimmy

Per Nordgren 34,05 kg

Stora rödspättor

Krabbfrossa