Späckhuggare och stortorskar!

I går visade sig en grupp på 5 späckhuggare uppe på Råsa ett tiotal meter från båtarna som hade åkt upp dit för stortorskfiske. Detta är troligtvis första gången som några av våra gäster stött på späckhuggare här! Deras show förevigades både på film och foto. Det var återigen mycket bra torskfiske här och då framför allt dom sista timmarna innan skymningen. Största torsken vägde 22,5 kg och det var massvis av torsk mellan 15-20 kg! 2 hälleflundror fångades också med en största på 15,5 kg. Tyvärr så missade Torbjörn Abrahamsson sin livs fisk efter en 10-15 min kamp med 100 m rusningar som ylade över vhf-radion……..
Torbjörn har många fina hälleflundror upp till 40 kg på sitt samvete men detta var av en helt annan kaliber enligt honom…….
Väderprognoserna är lysande dom närmaste dagarna och fisket har verkligen tagit fart igen på Söröya!

Jimmy