Dåligt väder…….

Sista dagarnas fiske har präglats av dåligt väder……

I onsdags som var sista dagen för förra gänget så blåste det en kraftig nordostan som gjorde att vi fick fiska nära land. I guidebåten hade vi ett Tv-team med oss från NRK samenyheterna som gjorde ett inslag om fisketurismen på Söröya. Detta skulle även sändas på SVT i torsdags eller fredags nu i veckan som gick under samenyheterna. Någon som sett detta?

Vi var bara ute under en dryg timma då det förutom blåsandet också regnade en hel del och fisket var minst sagt trögt…..
Men precis när vi sa vi skulle avbryta så fick Edwin i guidebåten ett bra hugg och efter några skapliga rusningar kom det upp en hälleflundra på 10 kg. En bra avslutning!
Övriga båtar fiskade också väldigt sporadisk efter ett långt fiskepass under tisdagen med massor av stora fiskar. Man fick i allafall upp en del fina rödspättor runt 1,5 kg samt någon hälleflundra på 4-5 kg under rödspättefisket.
Nya gänget inledde sitt fiske under fredagen men då hade vinden vridit mot väst och var ganska kraftig. Det kom endast upp en del mindre hälleflundror denna dag. Lördagens väder var ännu sämre och dom flesta valde att stanna inne. Det var ganska länge sedan det var en stark västanvind vilket är den värsta vindriktningen här uppe. Söndagen ser tyvärr också ut att blåsa bort mestadels men vinden skall avta under kvällen och morgondagens prognoser lovar helt stilla väder!

Jimmy

Dubbelhugg

Stortorskar!