Flundra och åter flundra………

Det känns som man börjar bli tjatig när man rapporterar om hälleflundrafisket…….
Det är inte så många år sedan en hälleflundra oavsett storlek var en fångst man höjde ögonbrynen för. Nu reagerar man knappt när det kommer in en båt med 6-7 flundror efter en dags fiske…….
Det har fångats oerhört många hälleflundror på sista tiden och det bara fortsätter….
Enligt yrkesfiskarna på Söröya får dom också mer hälleflundra i sina bruk för vart år som går vilket borgar för en god återväxt!
Just nu finns det väldigt mycket hälleflundra nära land runt Sörvaer och det är ju helt klart ett roligt fiske nu när det blåser runt 10 m/sek från ost/nordost.
Vi ber er dock att inte ta upp mer än ni behöver och tänk på att vi gärna vill att denna goda utveckling i hälleflundrafisket fortsätter!
Vi har en rekommenderad gräns på 5 kg, men jag tycker även att man kan återutsätta större än så om man redan fått sin ”ranson”.
I det soliga men blåsiga vädret i dag har en del båtar kommit in och en av båtarna kom in med 7 flundror upp till 22 kg, nästa med 5 flundror, en annan båt med flundra upp till 15 kg osv….
Det skall bli något mindre blåst nu på söndag och måndag så vi får hoppas att våra gäster denna veckan får komma lite längre ut och pröva fisket där!

Jimmy