Massor av hälleflundra och stor rödspätta!

Efter att ha varit lite sämre väder ett par dagar på Söröya så blev vädret åter bättre idag. Under dessa två dagar så har det fångats en massa fina rödspättor upp till hela 2,7 kg! Idag så har alla kommit ut på det öppna havet och hälleflundrafisket har varit av ypperlig klass! Fredrik från Wollmars lyckades bäst i dag med 2 hälleflundror på 25 kg resp. 26,6 kg. Det har också fångats en hel del flundror ytterligare och några båtar ligger fortfarande kvar ute. Det har tappats några riktiga monster i dag och en av båtarna skall också enligt obekräftade uppgifter när detta skrivs fighta en mycket stor hälleflundra just nu. Torskfisket däremot har varit lite sämre men det har fångats en del fiskar över 15 kg men ingen över 20 kg i dag.
Vi själva hade det också lite trögare med torskfisket från den ”nya” destinationen med endast en 3-4 torskar över 10 kg men hälleflundrafisket var mycket bra. Min teamkamrat i Team Bulan Fredrik Elvin drog dagens största på 22,4 kg. Johan Persson fick en på 11,2 kg + en mindre som återutsattes. Vi hade också följe av ett par flundror ända upp till båtkanten som tyvärr ej ville bita över jiggarna….

Jimmy