Årets största flunda, stortorsk och jättelubb!

I natt kom den största flundran hittills i år från vår camp på Söröya. Anders Berntsson från Borås kunde efter en bra kamp borda en stor flundra på 45 kg som hade gapat över en mindre torsk som i sin tur hade klippt Anders shadjigg. Det fångades också ytterligare flera fina flundror i natt upp till 26,6 kg och i första nedsläppet fick gänget från Borås en stor torsk på 25,8 kg. Tyvärr tappades det flera riktigt stora hälleflundror denna natt på ett stilla hav.
Vi själva provade nya platser på den ev. nya destinationen och fick torsk upp till 15,5 kg, fina katter och koljor m.m
Vi testade också fisket på lite djupare vatten efter tips om att det skulle finnas fläckig havskatt på en grundtopp på 120 m. I första släppet drog det på ordentligt på två av spöna, tyvärr tappades den största fisken när bara en liten bit återstod men Anders Jonasson från Helsingborg fick upp sin fisk som visade sig vara en lubb på hela 13 kg!
Det är i alla fall den största lubb som jag hört talas om som är spöfångad i nordnorge!
Världsrekordet ligger strax över 16 kg.
Bilder kommer senare på lubben.

Jimmy