Fler uppdateringar

Under sista tiden har en del förändringar skett på hemsidan och ni kan bl.a hitta en väderlänk längst upp till höger på sidan. Just nu är vädret inte så inbjudande på Söröya även om det är mildväder med temperaturer på ca. 5 plusgrader. Det är mycket blåsväder från väst under denna tid på året….. Under rubriken boende hittar ni en meny från restaurangen med deras utbud och priser. Utbudet kommer ev. att utökas ytterligare under våren och sommaren. När skreien börjar komma så skall jag försöka att rapportera om detta här på hemsidan. Hoppas också att jag kan fixa så att vi kan lägga ut bilder i samband med fiskerapporterna under säsongen. När det gäller bokningsläget så är det mesta bokat från mitten maj till slutet på augusti nästa år även om vi har några enstaka platser här och var ledigt. Det finns fortfarande en hel del lediga platser från slutet på mars till mitten på maj och under första halvan av september. Under tiden från slutet på mars och april brukar vädret vara stabilt och temperaturen brukar också vara rätt behaglig eftersom golfströmmen går här utanför. Det är mäktigt att fiska här under denna tid med snötäckta berg i bakgrunden och oerhörda mängder med fisk i havet! Fisket sker mestadels nära land och ofta på rimliga djup. Söröya är som bekant Norges absolut bästa ställe när det gäller skreifiske! Europarekordet på 37,52 kg (2005) kommer härifrån, norska rekordet(n), (2×37,5 kg) samt den största svenskfångade och den största danskfångade torsken är givetvis också fångade på Söröya! I nästa nummer av Fiskefeber kan ni läsa om skreifisket på Söröya. I den danska versionen av Fiskefeber har reportaget nyligen varit. September är också en mycket fin fiskemånad även om det inte är midnattssol längre och det blir mörkt några timmar på dygnet . Vid klart väder under denna tid får man uppleva en enorm ljussättning vid gryning och skymning som gör att alla håren på kroppen reser sig….. Fisket här under denna tid och då framförallt i skymning och gryning är mycket bra! September räknas som en sommarmånad uppe i nordnorge så temperaturen brukar också vara behaglig.

Jimmy