Fiskerapport från Söröya

Fick en kortare rapport från Tor på Söröya som i sin tur fått denna rapport från några ykesfiskare på plats, citat:
Snakket med noen fremmedfiskere her en kveld de var på puben, de har garn ved råsasteinen og hadde fått veldig mye skikkelig stor longe, og ganske mye stor grovuer, de tippet de største uerne til en 8-9 kilo, de sa også at det var utrolig mye kveite de fikk på disse seigarnene, seigarn er jo normalt ikke et bruk du får denne type fisk på. Slut citat.
Råsa är en väldigt god fiskeplats och här finns också väldigt stora mängder med stor torsk på sommaren. I somras så provade vi tyvärr bara Råsa en gång men hade då en 30-40 torskar över 10 kg på ganska kort tid i båten. Största vägde då dryga 22 kg. Här finns också bra chans på riktigt stor kungsfisk och fläckig havskatt.
Vi har ännu inte landat någon kveite här men vi har inte heller fiskat här så många gånger. Får väl göra lite fler försök på Råsa till nästa år och då även på kanterna ut mot djupen och se om man kan lura någon storuer eller fläckig kise….

Jimmy