Tidernas hälleflundrafiske?

Fick ett samtal precis från en exalterad Christer Mårtensson. Christer och hans kompis Patrik hade gått ut i natt till Storskalltaren med en av yrkesfiskarna i Sörvaer och började fisket vid 4.30 tiden i morse. Efter 3 timmars fiske fick man ge upp då det började blåsa och man tog det säkra före det osäkra och påbörjade färden in. Fisket var ganska trögt när det gällde torsken och sejen på den korta tid man hann prova och endast en torsk över dom 10 kom upp. Men hälleflundrafisket!!! På 4 nedsläpp fick Christer 3 st hälleflundror på 9 kg resp. 15 kg samt en som dom bedömer väga mellan 40-50 kg!!! Dom hade ingen våg till den stora, så dom kommer att väga den när dom kommer till hamn. Ytterliggare en hälleflundra runt 15 kg var uppe vid relingskanten men gick tyvärr förlorad. Christer hade också ytterliggare en kveitekontakt som tyvärr slet sig. Frågan är om något liknande hälleflundrafiske någonsin har skett? Christer som tidigare i år var uppe på skreifiske bl.a med Björn ”Carlo” Karlsson och då fångade den största svenskfångade torsken i norge i år på 29 kg. Han var också uppe tidigare i sommar och fångade då en hälleflundra på 28 kg. Kanske årets havsfiskare?

Jimmy