Fortsatt bra stortorskfiske!

Idag har det återigen fångats mycket stortorsk och torsk över 20 kg har kommit upp. På dom flesta grunden runt Sörvaer är det nedlusat med fisk för tillfället. Det har varit lite lugnare på hälleflundrafronten nu ett tag men det kommer ändå en och annan med jämna mellanrum. Vi får hoppas att det kommer igång ordentligt till nästa helg när Nordic Sea Angling Kveitecup 2006 avgörs! Dom 3 båtar som drog till Storskalltaren i natt hade ett mycket bra torskfiske där mängder med stor torsk fångades. Vår guide Sebastian passade också på att knipa en hälleflundra på 14 kg där. En annan mycket stor hälleflundra tappades tyvärr utav en av gästerna efter några riktigt kraftfulla rusningar. En tråkig incident är att en av våra gäster har blivit bestulen på en dyrbar fiskerulle…. Denna förvarades i det låsta utrymme som vi tillhandahåller till våra gäster nere vid båtarna. ”Tjuven” har helt enkelt klippt av linan och monterat av rullen från spöet troligtvis på morgonen den 27/7 när ena gruppen åkte hem. Tyvärr så ser det ut som det är någon i detta gäng som har plockat med sig denna hem…. Vi har tidigare varit förskonade från detta bortsett från ngn incident förra året när ngn av våra gäster hade lämnat kvar fiskeprylar i båten under festivalveckan när det är mycket folk utifrån som besöker Söröya. Jag hoppas att detta inte kommer att hända igen för då blir vi ev. tvingade till att stänga detta utrymme och med detta minskar servicenivån och ni får släpa på grejorna var dag från boende till båtarna. Lite förbättringar har gjorts på sista tiden. Den nya flytbryggan ligger nu på plats och flytbryggan är nu hela 24 m lång. Stora plastskivor är införskaffade till rensborden utomhus så man slipper att ha ohygieniska träunderlag. En ställning för att väga fisken utomhus är också på gång och är väl klar inom dom närmaste dagarna. 2 st hytter är helt färdiga medans dom andra två antagligen inte kommer att vara klara förrän vår säsong är över. Återigen får vi be om ursäkt för detta för dom som har blivit drabbade av detta och fått ett annat boende än först utlovat! Vi kommer att jobba vidare med ytterliggare förbättringar till nästa säsong och strävar efter att kunna ge er så hög servicenivå som möjligt och en oförglömlig fiske och naturupplevelse. När det gäller bokningsläget för nästa år så är i stort sett allting fullbokat från mitten på maj till slutet på augusti. Vi har en del som också satt upp sig som reserver på dessa resor och förhoppningsvis kommer vi att köpa in fler båtar så vi slipper att behöva tacka nej till många av er som vill komma upp till oss. Dom som då är reserver får då givetvis platserna om vi köper in fler båtar.

Jimmy