Fredagen och lördagens fiske

Det blåser fortfarande en del ifrån väst vilket påverkar fisket. I går lös iallafall solen ett kort ögonblick och vinden var måttlig. På Andottsskallen drogs det torsk upp till knappa 20 kg och en del mindre kveite fångades i ”kveitesundet”. Danskgänget metade katt natten mellan torsdagen och fredagen och fångade inte mindre än 30-40 katter! Ytterliggare en del fina fiskar har nu också kommit till min kännedom som är fångade sista tiden. Jesper Petersen och Mikkel Pedersen som trailade upp sin egen båt och som nu nyligen åkt hem fångade en del fina fiskar. Största torsken drog dom på Kveitegrunn och den vägde hela 25,5 kg. Kveitegrunn har annars varit rätt trögt dom sista åren och inte levererat så mycket stor fisk förutom en del fina katter. Jesper och Mikkel fick också en del fina hälleflundror varav 2 st översteg 20 kg:s gränsen. Den största vägde 26,5 kg och fångades på hel sej på Sildbåen. Dessa herrar drog också årets första bleka som vägde 5 kg. Andreas Holm-Nilsen gäng (danskgänget) har också bordat några +20 torskar den 17 juli samt ett par fina gråsejar. Långtidsprognosen lovar att vinden skall vrida mot öst i mitten på nästa vecka och jag hoppas att dom har rätt…

Jimmy