Fantastisk vecka!

Denna vecka går nog till historien som en av dom bästa även om den inte riktigt är slut ännu….
Det började natten mellan måndagen och tisdagen då flera fina hälleflundror fångades med vikter upp till 25 kg. Men det mest otroliga denna dagen får väl ändå vara torskfångsten som Peter Larsson från Borås drog till med. Vad sägs om följande toppfiskar: 22,8 + 21,3 + 20,4 + 20,1 kg! Dessutom drog han en mindre hälleflundra på 7,2 kg och en kolja på 3,7 kg. Detta alltså på ett och samma pass! Natten mellan tisdagen och onsdagen så var det dags för nya storfiskar igen. Största hälleflundra denna natt togs av Filip Schnell och den vägde 36,5 kg. Ytterliggare flera fina flundror fångades och även torskfisket var bra med torsk upp till 24,45 kg fångad av Fredrik Larsson. På onsdag eftermiddag stack vår guide Sebastian upp med ett gäng Stockholmare i båten till ett grundområde strax norr om ön. På kort tid fick man flera fina torskar och 5 st hälleflundror med följande vikter: 35 kg + 32 kg + 25 kg + 6,5 kg + 4,5 kg! Micke Friberg var den lyckligaste då han bordade 3 av hälleflundrorna varav den största på 35 kg och även den största torsken. Ett nytt gäng anlände på torsdagkvällen och man åkte ut till Storskalltaren på ett kort pass på fredagmorgonen, men då det började blåsa upp tog man det säkra före det osäkra och begav sig inåt igen. På denna korta tid hann Peter Fors i guidebåten borda 2 st hälleflundror på 37,1 kg + 24,7 kg! Även om alla inte varit på rätt plats vid rätt tillfälle så är det många som aldrig upplevt något liknande fiske. Ser nu tyvärr ut som det skall vara lite blåsigare över helgen men med avtagande vindar på måndagen. När det gäller bokningsläget för 2007 är det mesta fullbokat mellan mitten på maj till mitten på Augusti. Det finns givetvis en del platser kvar så hör av er snarast om ni också vill tampas med storfiskarna på Söröya! Kommer ev. till nästa år att köpa in ytterliggare båtar så då kan det bli fler platser lediga. Detta hoppas jag att kunna lämna besked på under hösten. Det går givetvis också bra att sätta upp sig som reserver så länge.

Jimmy