Skitväder……

Under fredagen så var man i stort sett inblåsta hela dagen utom en kort stund på morgonen då några ur gänget låg innanför holmarna och drog en del mindre fisk. På lördagen mojnade vinden en hel del och man gav sig ut på dom ”rätta” platserna. Det var fortfarande mycket dyning där ute som gjorde fisket besvärligt. Man sökte runt på många platser och det lodade en hel del fisk på ekolodet men fisken var inte bitvillig och resultatet blev därför sämre än förväntat. Största torsken under lördagen vägde 12,5 kg. Under söndagen fick man tillbringa tiden med andra aktiviteter då det återigen var blåsigt. Nu tidigt på måndagmorgonen åkte guidebåten ut för 3 timmars fiske innan det blåste upp igen… Man låg innanför holmarna och ekolodet tecknade stora loddastim. Under loddastimmen gick massor av torsk, dock inga giganter, men man fick mycket torsk upp till ca. 8 kg. Man prövade även att göra några släpp i mynningen till hamnen där man också drog en del torskar!
Har varit väldigt mycket skitväder under en lång period nu och eftersom det endast varit kortare perioder som vinden lagt sig så har sjön varit ganska tuff med hög sjö och höga dyningar. Oddsen talar i alla fall för att det snart skall komma en period med bättre väder framöver. Prognoserna ser också bättre ut framöver med svagare vindar från i morgon middag och fram till minst fredag!

Jimmy