Dagens avslutning, uppdaterad kl. 21.00

Den förmodade fjärde hälleflundran som man trodde man hade på i guidebåten visade sig vara en urstark 20 kg:s torsk. Brukar vara så när det kommit några flundror i båten att alla hugg därefter är hälleflundra….. Nåja, fisket var fantastiskt bra idag och sammanlagt kom det upp ca. 8 hälleflundror. Den största vägde 23 kg och fångades av Fredrik Fiddler. Torskfisket var helt lysande idag och bara i guidebåten hade man uppskattningsvis ett femtiotal(!) över 10 kg! Dom flesta av dessa torskar släpptes tillbaka utom ett par som vägde runt 20 kg. I guidebåten fiskade man uteslutande med jigg och med tanke på det ringa djupet man fiskade på och att fiskarna satt rättkrokade gick det utmärkt med återutsättningen. Även torskfisket i dom andra båtarna var mycket bra och torskar upp till 24 kg fångades!
Bokningarna fortsätter att trilla in för 2007 och mer och mer börjar bli fullbokat. Med detta fantastiska fiske som varit hittills under denna säsongen kommer nog det bli ganska fullbokat för 2007 ganska snart. Enda perioden som har varit sämre i år var dom första veckorna på skreifisket mest beroende på dom enorma loddastim som fanns i området och som fisken ätit sig mätt på. Från strax innan påsk har fisket mer eller mindre varit mycket bra hela tiden och frågan är om något annat ställe i Norge kan erbjuda ett lika bra fiske som Söröya?
Ni är välkomna att höra av er om ni också är intresserade av att dela denna fantastiska upplevelse med oss!

Jimmy