Sista veckans fiske!

Har varit iväg på en fiskeresa med några vänner till vårt kära grannland, därav långt mellan rapporterna….
Vi besökte bl.a vår nyaste destination vid Tromsö där campen börjar bli klar. Första hytten står färdig för inflyttning under denna veckan och nästa blir klar under nästa månad. Därefter så påbörjas bygget av ytterligare 3 st hytter som skall stå klara innan årets slut. En bod med rensfaciliteter för fisken m.m står färdigt under denna eller nästa vecka. Det planeras även för en större byggnad med restaurang och konferensmöjligheter.
Efter att ha tittat på hytterna i verkligheten så kan man konstatera att detta blir av absolut högsta kvalitet och kanske norges finaste hytter på en fiskecamp?
Hytterna är på nästan 100 kvm med 4 sovrum av och högsta möjliga standard. Dom flesta av hytterna har även bastu. En av hytterna är också handikappanpassad.
Våra nästa gäster anländer den 5 augusti till Tromsö och det har börjat att rulla på med bokningar efter detta datum ända fram tills vi stänger för säsongen i slutet på oktober. Fisket efter hälleflundra skall enligt dom lokala vara bäst på hösten…..
Vårt eget fiske då?
Vi kom under en period då hälleflundrorna inte ville nappa och även Per Jonasson rapporterade om trögt fiske. Nåväl, vi fångade flundror och redan första dagen slog Oskar Berg från Chicago till med ett monster på 171 cm som var otroligt tjock och bedömdes väga runt 75 kg!
Tyvärr fick vi avliva denna fisk då jiggen satt i ögat på fisken….
Under ett senare smaktest där vi även åt utav en flundra runt 8-9 kg så kan man än en gång konstatera att det är bättre att släppa tillbaka dom stora flundrorna (om möjligt!). Det är faktiskt en väldigt stor skillnad smakmässigt på en stor kontra en mindre flundra. Skulle nog vilja rekomendera att äta flundrorna i storleken 7-25 kg medan man bör släppa tillbaka mindre och större exemplar än dessa.
Efter vår resa verkar det som fisket kommit i gång igen och i går kunde Per rapportera om 2 flundror runt 70 kg från hans båt.
Vid Havöysund så har fisket efter hälleflundra fortsatt varit gott med 3 flundror över 50 kg och en största på 74 kg.
I dag rapportera Hans om många hälleflundror med topp på 24 kg (än så länge)…
På Söröya har vädret begränsat fisket en del, men dom gånger man kommit ut har fisket varit riktigt bra!
Ett flertal torskar över 20 kg har fångats med topp på 24,5 kg till Uffe Kleist från Nora. Det har även landats en hel del fina hälleflundror mellan 10-31 kg.
Nedan ser ni några bilder från vår ”privata” resa till Tromsö!

Jimmy

Oskar fightar storflundra

Storflundra

Nya hytter