Danskarna drog stortorskar på storskalltaren!

Danskgänget drog ut till storskalltaren igår och fick närmare ett femtiotal torskar över 10 kg varav en del också passerade 20 strecket. Dessutom fick man 4 st hälleflundror varav den största vägde ca. 13 kg. Några utav svenskarna kom ut där strax efter dom och hade dåligt fiske med endast en över 10 kg. Vi lyfter på hatten för danskarna! Det speglar lite bilden på hur fisket har varit under detta år. Den stora fisken har haft väldigt korta huggperioder då man kunnat ha fantastiskt fiske om man varit på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Däremellan kan det upplevas som trögt då det endast den mindre fisken hugger. Så markanta huggperioder som det varit i år har vi aldrig upplevt tidigare. Vad det kan bero på kan man bara spekulera i! Festivalbåtarna lyckades bra i år på grunden närmare land. I allafall 2 torskar över 28 kg fångades och en hel del till över 20 kg drogs upp. Har inte fått några rapporter om några större hälleflundror ifrån festivalen.

Jimmy