Blåsväder och nya hälleflundror!

Igår tisdag var det styv kuling från sydväst och fiske var inte att tänka på. Idag onsdag blev det ett fiske ett par timmar på førmiddagen. Anders Skøld kom in med en hälleflundra på 20,1 kg när vi skulle gå ut och vi sa till honom att vi bara skulle ut och hämta en också och därefter skulle vi också køra i land. Efter 10 min fiske var en hälleflundra på 12,2 kg bordad i vår båt av Stefan Rosenstrøm. Därefter satte det igång att blåsa ordentligt och vi kørde i land ganska nøjda med situationen ändå. Ett antal hyfsade torskar fångades också upp till drygt 16 kg. Vädret ser ut att bli bättre från och med fredag och med dom oerhørda mängder som är här nu kommer gästerna framøver att bli trøtta i armar och ryggar. Helt klart är att hälleflundran har økat både i storlek och antal häruppe. Det är många av gästerna som har varit i kontakt med stora hälleflundror häruppe den sista tiden varav en hel del har gått førlorade. Så mycket fisk som det var både idag och i måndags när vi var ute senast har jag inte sett på flera år här. Det fångades också kungsfiskar upp till 2,3 kg før ett par dagar sedan på mete på 180 m djup. Den størsta fick Esben Andersen.

Jimmy