Storfiskar på Breigrunn!

Igår kväll fiskade man på breigrunn, endast 5 min båtfärd ifrån Hamnen. Här hade man ett fantastiskt fiske i enorma måsdyk där jagande sej och stortorsk väntande under den bubblande ytan. Man fångade många torskar mellan 10-15 kg och man hade även ett par stycken vars vikt man uppskattade till att vara över 20 kg. Fiskarna lossades i ytan och släpptes tillbaka utan vägning då man redan fått mer än nog av fisk till att ta med sig hem. Man fick även en del havskatt och en liten hälleflundra som också fick friheten åter. Dessa Söröyaveteraner har tidigare utgått flera ggr från dom andra orterna på ön Breiviksbotn och Hasvik. Dom tyckte att Sörvaer hade betydligt bättre potential med massvis av intressanta platser på väldigt nära avstånd från hamnen än från tidigare utgångsorter. Idag torsdag blåser det tyvärr västlig styv kuling och man kommer med all sannolikhet inte ut. Det har varit en väldigt kall och blåsig vår i hela nordnorge i år. Enligt lokalbefolkningen den värsta på många år. Får hoppas på att sommaren kommer snart! Nästa gäng som kommer är det 20 man starka gänget från Bestkustfeskarna som anländer i morgon kväll. Enligt väderprognoserna skall vinden hålla ut till lördag, men därefter ser det lovande ut! Detta gäng kommer att fiska i 7 dgr och jag är säker på att många personbästa kommer att slås här av detta rutinerade gäng som har varit runt i Norge på många platser i många år. Vi inväntar fler rapporter!

Jimmy