Sista dagens fiske gav 3 st. över 25 kg!!!

På söndagens och sista dagens fiske hade man ett kanonfiske i strålande väder med spegelblankt hav och solsken. Man fortsatte fisket en bit in i fjorden och när det var som bäst under ca. 30 min tid så stod alla med böjda spön och ingen fisk understeg 10 kg! Man fångade minst ett 20-tal fiskar som uppskattningsvis vägde mellan 15-20 kg. Man brydde sig inte om att väga all fisk för att snabbare kunna återutsätta den. Man fick också 3 riktiga tungviktare varav den största vägde 27,5 kg och fångades av Tommy Andersson, Tommy fick också ytterliggare en på 25 kg. Henrik Svensson lyckades bända upp en på 25,5 kg idag. Det är lätt att bli ”fartblind” här uppe utav alla stora fiskar! En eloge till dessa killar för att dom har kunnat återutsätta så mycket utav sin fångst! En summering av veckan innebär att gruppen på 6 personer fångade minst 11 st över 20 kg, varav 4st vägde över 25 kg och med en topp på 27,5 kg! Det kan också varit fler man fångade som vägde över 20 kg men man var noga med att återutsätta fisken snabbt. Hur många över både 10 och 15 kg man fick har man ingen aning om men det var väldigt många! En intressant aspekt är att den stora skreien oftast går högst upp i stimmen. Man fick dom flesta på bara 15-20 m djup där man hade ett bottendjup på 35-40 m. Släppte man ner till botten fick man ”bara” fisk i storleksklassen 5-10 kg. Man fiskade också uteslutande med stora shadar apterade på ett enkelt tungt jigghuvud.

Jimmy