Skreien har kommit till Söröya!

Nu har skreien (lektorsken) kommit till Söröya och yrkesfiskarna har fullt upp däruppe nu och under några månader framöver. Den allra största skreien brukar komma lite senare. Mars och april brukar vara bra månader för just den riktigt stora skreien. Kommer att hålla er underrättade efter hand med storfångster uppe från Söröya. Fick ett par bilder idag på ett par torskar varav den ena bör väga drygt 30 kg enl. Tor Andreasson som finns på plats. Bilderna kan du se här.

Håller just nu på att undersöka möjligheterna att ordna lite fler skreifiskeresor till 2006 när vi har alla båtar på plats. Kommer iallafall att försöka utöka reseprogrammet med lite resor tidigare på säsongen. Vi har iallafall en grupp redan nu som har bokat som skall upp den 28/3 och vi ska rapportera från deras fiske här på hemsidan. En annan lite intressant nyhet från Söröya är den 15 m långa kaskelotval som har flutit i land strax utanför Sörvaer där fiskecampen finns. Bilden kan du se här.

Jimmy