Ute på en väldigt intressant tur idag ifrån Simrishamn.

Med på turen förutom jag själv var Anders och 2 rutinerade danska dykare vid namn Allan och Henrik. Det blev inte mycket fiske denna gången, men vi fick väldigt värdefull information om vraken och fisken. Dom började dyka på ett jättegammalt vrak i Bornholmsgattet som var väldigt sönderfallet, därefter dök dom på ett annat vrak i närheten som vi brukar ha väldigt bra fiske på under våren. På det vraket har det spöfångats torsk upp till 29,7 kg! Tidigare i år tog en god vän till mig en torsk på 24,76 kg på just det vraket. Nu var det bara småtorskar som simmade omkring därnere så vi brydde inte oss om att fiska där, men vi fick en liten bild av hur det ser ut därnere. Vi provade sen att fiska på ett par vrak när vi förflyttade oss västerut, dock utan något resultat. På 3:e vraket som Allan och Henrik dök på hände något väldigt intressant. Det var ett stort trävrak ca. 50-60 år gammalt. Vraket var fullproppat med stor torsk! Dom nämnde att det var tusentals stora torskar på vraket. Dom bedömde det att dom flesta låg mellan 5-10 kg, men också att det fanns många torskar som var betydligt större än så. Dom stod staplade på varandra inuti vraket. Vraket var ca. 40-50 m långt och det var helt fullproppat med stor torsk i varenda hålighet i vraket. Gissa om vi var sugna på att fiska! Vi började med att dykarna band fast oss i vraket så att vi kunde ligga helt stilla, men vad hjälpte det? Inte ett hugg! Vi lossade båten och provade runt precis överallt på vraket med både pilk och shadar i olika färger. Inte en fisk! För att bevisa för oss simmade Allan ner och hämtade en 13 kg torsk som han fångade med händerna! Han sa också att han inte kunde hålla kvar dom större. Dessutom fick vi se en del undervattensbilder med massor av fina torskar som dom fotograferade när dom var där nere. Fisket är märkligt ibland! Kanske dykarna skrämde dom när dom var där nere eller så var inte fisken på hugget? Vem vet?

Jimmy