Jungfruturen med nya båten!

Idag så var det dags för vår jungfrutur med vår nya Faeton 730. Jag och Fredrik avgick ifrån Simrishamn vid 6.30 tiden och gick NO mot Hanöbukten. Första stoppet ca. 5nm från hamnen gav ingenting, andra vraket inget det heller, vilket aldrig har hänt innan!
Först på det tredje vraket fick vi vår första fisk och upp kom en torsk på ca. 1 kg (förövrigt båtrekord vid det tillfället!?).
Då undrade vi om det vilade en förbannelse över båten vi hade köpt! I alla fall tog vi ett beslut att gå hela vägen söderut till bornholmsgattet. Testade ett vrak på vägen som inte heller gav någonting innan vi kom fram till ett ””säkert kort””. Där började det gunga lite bättre i spöna och vi fick omgående en på 11,5 kg, en på ca. 9kg och några st. runt 7-8 kg. Resan var räddad! Vi fortsatte ännu längre söderut på några olika vrak och på ett par av vraken var där väldigt mycket fisk dock av beskedligt format så vi låg inte där så länge. Det är ganska onödigt att dra upp en massa torsk i 1-2 kg klassen med tanke på torsksituationen i Östersjön. Tyvärr går det inte att återutsätta alla torskar heller. Det blev trots allt en skaplig tur, men framförallt fick vi testa båten och instrumenten och vi har bara lovord att säga om detta än så länge.

Jimmy