Sommervær og langturer i Vesterålen!

Nå kan vi vel endelig si at sommeren har begynt å krype seg nordover også. Selvom det bare var en kort stund forrige uke, var det vel behøvelig etter en ganske så ruskete vårsesong. At vi allerede de første dagene kunne begi oss ut på hele 2 langturer, føltes helt megisk!

Under fredagen og lørdagen var det nærmest helt vindstille, og solen sto på jevnt over begge dagene. Med 6 båter på tur ut, kunne det ikke bli annet enn suksess. Allerede på første spotten kom det opp fine fisker. Selvom ekkoloddet viste fisk fra overflate til bunnen, lykkes vi å komme oss ned til de store torskene mellom all seien. Torsker på 10-20 kilo ble landet i flere båter, og man hørte gledesbrøl over hele revet i samtlige båter. Etter å ha få benda i litt torsk og sei, så sto langene for tur. Nok en gang var de hjemme, og det tok ikke lang tid før samtlige båtlag sto med bøyde stenger. Derimot var langefisket noe tregere enn tidligere i år, men vi la også merke at disse fiskene var tynnere enn vanlig. Det har nok vært en hard gytepriode, og langefisket bruker å ta seg opp i løpet av sommeren når de har fått feitet opp seg litt. Flere båter var i kontakt med flundrene også, selvom ingen ble landet…

Dag 2 på langturen så. var det igjen knallforhold. Denne dagen siktet vi oss inn på å finne noen nye plasser der ute, og det gav uttelling det! Vi lette oss rundt på noen topper der vi ikke hadde fisket før, og her sto det virkelig fullt med fisk! Kanskje ikke størrelsen man hadde forventet der ute, men det var likevel takknemlig med torsk opp til 12 kilo, og lange rundt 15 kilo! Alexander kjørte britene i båt 1, og hadde som mål å komme i kontakt med flundre ute på langturen. Vi har etter hvert funnet ut hvor man burde satse etter de potensielt monsterstore fiskene der ute. Denne plassen har levert store fisker før (240 cm og 192cm), men de aller største viste seg dessverre ikke. Men likevel hadde de en kanondag der de likevel kom i kontakt med noen fine flate fisker. Etter bare noen drifter på 80-90 meters djup kunne Alexander lande to stykk flundrer på 120 cm og 123 cm!

Da søndagen kom, vist det seg å bli noe tøffere vær, og de fleste båtlagene valgte å ta seg en hviledag etter 2 lange dager ute på den fantastiske langturen. De neste dagene så dessverre mindre lovende ut, og begrenset oss virkelig i forhold til hvor vi kunne gå. Men vi kriget likevel på, og utforsket nærområdet. Flere båtlag opplevde et veldig fint fiske bare et steinkast unna campen! Irene lykkes til og med lande 2 fine flundrer bare 5 minutt fra campen på 92 og 98 cm! Mens andre båtlag fisket i de dypere partiene utenfor campen, og fant tilslutt mengder med mellomsei og mattorsker opp til 6-7 kilo! Et morro fiske når man virkelig er begrenset av været…

Nå ser det endelig ut til at sommeren virkelig er på vei inn i nord også. Med høytrykket som er på vei, skal vinden virkelig legge seg etter helgen, og Yr har lovet oss 20 grader og strålende sol. Dette blir kjært velkomment. Vi har allerede fisket vår første dag med våre nye gjester på campen, og det kom opp virkelig fine fangster allerede i går, så det er bare å holde utkikk etter neste rapport…

Tight Lines // Jørgen, Alexander og Ross