Fantastiskt Höstfiske på Å!

Høstfisket er godt i gang ved camp Å. Temperaturen i havet synker og gruntvannsfiske er hett om dagen!. Denne uken har vi hatt gode forholder med lite vind, og bra fiske!

Uken startet ved bytesdagen hvor gjester var uten en kveldstur etter rødspette. Inne i vikene ble det fisket godt. Og det kom opp flere bonus kveiter og torsk. Et fint fiske å starte turen med. Rødspettene var også på hugget og det ble tatt ett bra antall rødspetter med en toppfisk på 50 cm.

Fredag dro hele gjengen ut på vestsiden av Lofoten for og rikte fiske på torsk. Det viste bra med torsk og betesfisk på ekkoloddet, men fisken var ikke helt på bettet ved startet. Når det begynte å nærme seg høyvann litt senere på dagen ble torsken mer aktiv og båtene begynte å rappotere inn et bra fiske med toppfisker opp mot 13kg. Det ble tatt mye fin matfisk under denne dagen. Ut over kvelden ble det fisket mer i moskenes strømmen, her var det bra action en stund og det ble landet stor sei og kveiter i bra mat størrelse.

Lørdag var værmeldingen veldig bra så vi planla langtur ned til Røst havet. Guide Alexander, dro med guidbåten veldig tidlig på morgenen, mens resten av båtene kjørte ned ved 07 tiden. Mens vi holdt på å fisket bestesfisk, kunne Alexander allerede rapporterer om ett bra fiske! med kveiter på 157, og 125cm. Alle båtene ble selvsagt taggad av dette, så vi satte raskt kursen til fiskeområdet. Båtene spredte seg utover, og etter en stund hadde flere båter funnet fisken! Det ble landet kveiter på 90-140cm. Men det var svenskene i båt 9 som dro dagens største! Etter en hard fight i relativt strekt strøm, kunne de se en drømmefisk sige opp under båten. Landingen gikk perfekt og de kunne måle kveiten til 192cm! På vei hjemmover var det flere båter som stoppet for og teste grunntvannsfiske etter kveite. Guide Daniel kjørte sine gjester til en plass som bruker å være bra på høsten. De hadde mye kontakter i starten og etterhvert landet de flere kveiter i bra matstørrelse. Spinnfiske med små jigger var det som skulle til for å få fart i fisket. De hadde også på en bedre kveite som brukte sine krefter, og kjempet hardt inne på sandbanken. Denne landet de, og den ble målt til 125cm. Over radioen ble det rapportert fra flere båtlag om et bra mengdefiske på kveite.

De neste dagene ble det satset på et variert fiske på sei/torsk og kveite. Mange båter valgte å fisket ute på grunntoppene etter torsk, det har vært til tider utfordrende å få fisken til å bite. Men det kommer alltid noen huggperioder på 30-50min der man har et riktig huggrush, og da er det gøy å fiske torsk!. Mye fin mattorsker ble tatt men inn til land, med de største rundt 14kg Mandag var flere båter på vestsiden og testet lykken etter kveite. i Guidbåten ble det tatt en riktig fin fisk på 139cm, samt flere kveiter i fin matstørrelse. Det har vært fine forholder disse dagene med lite vind, så man får fisket effektivt. En annen gjeng som også hadde et bra kveitefiske, var svenskene i båt 8. De hadde fortsatt sitt grunntvannsfiske, men nå hadde de vært i kontakt med en stor kveite. På 10 meters dyp var det noe som tok betesfisken og satt full fart utover!. De forteller om en lang og intens fight på lett utstyr. De fikk landet kveiten og den var ikke mindre enn 176cm!

Tirsdag tok vinden sig opp, og det blåste betydelig mer nå. Guidbåten bestemmer seg for en lengre kjøretur til en kveiteplass hvor ikke vinden var noe problem. Flere båter hengte seg på denne dagen. Allerede på første driftet hadde vi flere hugg under spinnfiske, men de ville ikke sitte ordentlig. Men etter en liten forflytning fikk Spiro en bedre fisk som tok hans Sandeel. På lett utstyr ble det en bra kamp, og en flott kveite på 123cm ble sikret ved båten. Like etterpå så vi en annen båt drille en bra fisk, opp kom en voksen kveite på 151cm. Flerre båter hadde noen bra kontakter, men det det var litt vanskelig og kroke de skikkelig. Etter noen mindre kveiter rundet meteren ble det en død periode. Det ble testet diverse plasser i området, men det det føltes ikke hett lenger. Gjengen i guidebåten var fornøyde så vi begynte å kjøre tilbake mot campen. Vi lå noen drifter over en grunntopp på vei tilbake. Her var det mye mellomstor sei, og torsk.

Båtene som kjempet på i strømmen forteller om en dag med mye vind, men også ett bra fiske på de rette plassene. Onsdag, siste fiskedag var det dessverre for mye vind til og dra ut. Men liten kuling og 20/ms i kastene var det best og holde seg på land. Vi har allikevel hatt en bra uke, med stor fisk og mye action! Vi takker våre gjester for denne uken!

Tight Lines/ Kristian Hauske, Alexander Lindgren och Daniel Freland