Gigant #9 #10 och #11 på Å!

Här på Å har det varit fullt upp. Under de två senaste veckorna har tre giganter landats men även en annan gigant, i annan bemärkelse, har slutat på Nordic Sea Angling. Alexander Lindgren som guidat i Norge i 6 år har valt att flytta hem till Sverige. En enormt duktig guide och älskad vän. All lycka till dig och tack för dina år här på Å och Nordic Sea Angling du kommer verkligen vara saknad.

Ni kanske sett filmen som vi la ut på vår facebooksida där en gigantisk hälleflundra dök upp mitt under ett sejfiske. Den simmade runt båten och ville äta femkilossejen en av holländarna i båten krokat. Kanske det kan ge lite självförtroende till er som gnetar på med stor betesfisk. André som guidade det holländska gänget sänkte ner en makrill fäst på en cirkelkrok. Till en början visade flundran inget intresse, den jagade bara den betydligt mycket större sejen. André försökte allt, han la makrillen så nära munnen att antitwist-rig-sänket råkade bonka giganten i huvudet men den var helt oberörd, den var på krigsstigen och helt inställd på ett skrovmål. Tillslut bytte den fokus från sejen till makrillen och det dröjde inte länge förrän fighten var i full gång. Alla i båten byttes av och turades om att fighta fisken. Efter några vändor upp och ner från botten säkrades gigant #9 vid båtkanten och mättes till 210 centimeter. Snacka om en häftig fiskeupplevelse.

Gigant #9 på 210 centimeter

Veckan efter besöktes vi ännu en gång av storfiskjägaren Jakob Lindberg. För en månad sedan lyckades han landa två giganter som båda klev över 220cm. Nu var det dags igen. De första dagarna fiskade han ihop med sin vän och de lyckades få fina hälleflundror på 150cm+ och torsk på 23,2 kilo men det var inte förrän slutet av veckan när Jakob var ensam i båten som hans spö skulle böja sig hela vägen in till korken. Ett kort anrop över vhf:en att han krokat i något större och kanske behövde assistans. Andreas som körde guidebåten låg inte långt ifrån och körde genast dit. Andreas hoppade över till Jakobs båt när tafsen var uppe, där skådades en ladugårdsdörr som var på väg att bryta ytan. Snabba ryck men där och då landades gigant nummer 10 som mättes till 220 cm. Efter glädjerop och några bilder fick den simma tillbaka.

Dagen efter var det tyst på radion. Alla båtar hade segt fiske, och Jakob som fiskat i cirka tio timmar hade inte haft en enda kontakt. Men så plötsligt bryts radiotystnaden. ”Jag drillar en större fisk”. Denna gång låg André närmare och begav sig mot danskens båt. Det dröjde innan nästa uppdatering kom. Över vhfen kunde vi höra om hur en fisk, som gjorde giganten dagen innan till en relativt liten fisk, landats. Under 40 minuter och 3 knops ström fightade Jakob fisken som skulle visa sig vara nytt NSA-årsbästa och hans fjärde hälleflundra över 220cm det här året. Ett monster på hela 237cm och gigiant #11. Helt otroligt, det är bara att lyfta på hatten. Stort grattis.

Denna vecka är det lugnt på campen men nästa vecka får vi gäster vilket vi verkligen ser fram emot.

Tight lines!

Andreas och André