10h guidat fiske var allt som behövdes för att bocka av drömfiskarna i Nappstraumen!

Gästerna Jimmi och Kate bilade upp till Lofoten från Oslo för att få uppleva fantastiska Lofoten. De passade då på att boka in 1 och en halv dags fiske på vår camp i Nappstraumen. Första dagen så var vädret tufft men vår guide Johan Mikkelsen letade upp ett väderskyddat område där dom lyckades fånga både torsk över 10kg och Storsej upp till 15kg! De fick också uppleva när storsejen jagade helt upp i ytan precis vid båtkanten, de kunde göra ”figure eight” vid båtkanten och se hur dom kom upp och smällde tag i jiggarna! En sjuk häftig upplevelse! Sedan blev det lite havsörnssafari på vägen hem där vi såg uppemot 5 stora havsörnar som jagade makrill som kokade i ytan. Allt detta på riktigt nära håll!


Dag två var vädret desto bättre men hade bara en halvdag inplanerat. Vår guide Johan styrde båten mot yttersidan Lofoten. Då gårdagen hade levererat både storsej och torsk över 10 kg så var dagens mål att fånga en hälleflundra! Denna dag följde även Johans vän Anne med på turen som aldrig tidigare hade testat på denna typ av fiske. Alla var laddade till tusen och vädret var fantastiskt. Dagen inleddes med en flundradrift där tyvärr inget hände. Därefter sökte de sig längre ut på en av torsktopparna.. Runt dessa toppar låg även lite större flak i anslutning till dessa toppar och inte långt in i första driften så står Jimmi med ett spöböj och en skrikande rulle! Det var inget snack om att det var flundradags! En hård fight och ett helt gäng som står på spänn för att se vad som kommer upp från djupet! Johan gör sig redo med ”kveitekroken” och säkrar den vid sidan av båten. Alla utbrister jubel och Jimmi’s leende går från öra till öra och blekna inte för en sekund! Det här var hans stora dröm och att den mättes till hela 130cm så kan man inte annat än att ta av sig hatten och gratulera till en fantastisk första hälleflundra! Den fick givetvis simma tillbaka igen efter några snabba bilder! Redan nu var fiskeresan över förväntan, kan det ens bli bättre?!

Men då slår både Kate och Anne till med en oväntad dubbelhugg av långa! Dom fångades på bara 60 meters djup och var mellan 7 och 11 kg! Det blev dubbelrekord för bägge två och succén var ett faktum! Vilken fantastisk dag och vi kunde hela gänget glida hem med stora leenden och fiskeminnen vi sent kommer glömma!