Magiska dagar har i Nappstraumen!

Då är det en ny veckan har på nappstraumen och dom första fiske dagarna är avklarade, det har minst sagt varit sommarvärme dom här dagarna med 25 grader och stilla vatten ute på nordsidan av lofote. Denna veckan har vi  9 styckna laddade Engelsman  med Ross i spetsen. Guiden Calle har varit ute men guidebåtar dom har första dagarna med 4 av dom har Engelsmännen och Ross har  varit ute med dom resterande. Det har minst sagt varit fart på fisken trots denna sommarvärmen som har kommit in. 

Den första fiskedagen så kunder vi inte hålla inne vårat fiske sug så länge. Så vi lämnade bryggan tidigt på morgonen och beslöt oss att åka ut på nordsidan denna fantastiska dagen. Planen för dagen var att vi skulle ha ett mixat fiske, och det var det minus skatt. När vi kom fram och la första driften så tog det inte många minuter innan det smal på en fin torsk i guidebåten. Och så fortsattes det under dagen med många fina torskar upp till hela 13 kg och många fina sejar mellan 3 till 7 kg. 

På fredagen så visade väderprognosen ett magiskt väder har på lofoten så Calle la fram en plan att åka på långtur och det nappade engelsmännen på. Det visade sig vara en bra plan för denna dagen. Dom gästerna som var i guidbåten var sugna på att testa lite hälleflundrafiske när dom kom fram till den platsen dom skulle fiska på under den dagen. Reda på första driften så va dom i kontakt med en hälleflundra som dom tyvärr missade. Strax efter dom hade missat den fisken så nappar det på ett annat spö i båten och denna fisken visar sig sitta kvar och under tiden gästen drar upp den så smäller det på ett till spö. Det visade sig var två fina torskar på  10 respektive 11 kg. Efter ett bar torskar runt 10 kg klassen så kliver äntligen den första hälleflundran för dagen på. Den fisken mättes till 78 cm så den får simma vidare och växa till sig. När dom har fortsatt fiskat i ett par timmar så får en av gästerna i båten ett ordentligt hugg. Och efter en hård fajt så bröt fisken ytan och Calle kunde säkra fisken vid båtkanten. Det visade sig vara en härlig hälleflundra på hela 146 cm. Efter lite fotografering så fick denna fantastiska fisk simma ner i djupet igen. Dom gjorde ett stop på vägen hem vid en  grund topp för och kolla men det var nogen sej eller bleka dar. Och på första nedsläppet får en av gästerna på en riktigt fin bleka även den andra båten med Ross i får en bleka på samma ställe. Tyvärr så blev det ingen mer på det stället innan det var läge att köra in till campen.

Vädret fortsätter att vara fint med svaga vindar även idag på lördagen, så vi beslöt oss att åka på en långtur i dag med. vi ska inrikta oss på hälleflundra och efter ca 1 timmer körning med något stopp på vägen för att fång betesfisk så var vi äntligen framme. Redan på första driften så får den andra båten med Ross i en hälleflundra på 95 cm. Strax efter så kliver det på en till fast den gången i guidbåten. Det blev en grymt bra start på denna dagen. Ytterligare efter ett par drift så nappar det på tre spön nästan samtidigt i guidbåten och alla siter. Så nu står vi och har tripeldrilning på hälleflundra i ett fantastiskt väder har på lofoten. Doma hälleflundrorna låg mellan 70 och 80 cm så dom fick snabbt simma tillbaka ner i havet. Vi lyckades även fånga en härlig bifångst som inte är varje dag man får har ut på havet och det blev en arg liten havskatt som fick syna insidan av båten den dagen.

Tight Lines //  Calle och Johan