Vesterålen – Långa och Stortorsk på första dagen med de nya gästerna – Nytt NSA Årsbästa!

Efter en lugn inledning med endast en båt här i Vesterålen så har vi nu 15 laddade gäster från England och Danmark! Detta blir således vår första vecka där vi kan åka iväg på långturer och utforska alla orörda fiskeplatser vilket blev målet för vår första dag – Vi inleder veckan med en långtur till ett utav våra bästa fiskeplatser här i Vesterålen.

Vi vaknar upp till ett spegelblankt hav och man kan nästan ta på stämningen, första dagen är alltid speciell framförallt när man flaggar för långtur! Vi riggar och går igenom dagens plan minutiöst och tillsammans åker vi ut till denna plats där brutalt stora långor huserar och där man oftast kommer i kontakt med stortorsken!

Väl framme så rapporteras omgående fina torskar mellan 10-15kg! Faktum med att det var få torskar under denna vikt! Sedan dör strömmen av och så även de huggvilliga torskarna, vi beslutar oss för att förflytta oss till vår unika ”långa-position” där vi oftast står och dubbeldrillar långor, här ute finns det verkligen hur många som helst! Det är i alla fall den känslan man får när alla båtar börjar rapportera in långor på löpande band och efter att bara ha gjort ett par dropp så får vi avsluta fisket lika snabbt som vi påbörjade fisket, det högg hela tiden och då det är svårt att släppa tillbaka långan på ett bra och skonsamt sätt så fick vi helt enkelt avbryta fisket! Men under de få släpp vi gjorde så kom ett gäng långor mellan 10-15 kg, men dagens Storlånga gick till vår gäst Matt som gör sin första resa till Nordnorge med oss! Den tyngde ner vågen till hela 20kg vilket då blir ett nytt årsbästa på NSA och fick bli sista långan innan vi gick tillbaka till torskfisket igen. Inte långt efter rapporterades även torsk på 20 kg som även denna blev dagens största torsk! Inte långt efter krokar vi i en hälleflundra som högg på en sej som vi vevade upp, tyvärr släppte denna.. Men att dom finns här ute är det inget snack om!

Så ännu en gång har Vesterålen bjudit på artrikedom och stora långor och torskar! Finns även mycket att utforska när det kommer till djuphavsfisket då man även når den välkända ”Eggakanten” där brutalt stora Kungsfiskar, långor, blåkveite och den gamle mytomspunna Håkäringen huserar!

Vår norska guide Jørgen Zwilgmeyer är lite av vår djuphavsfiskeexpert så hit ska ni åka om ni vill testa på detta spännande fiske! Vi är övertygade om att ni kommer se mycket spännande fiskrapporter från vår destination här i Vesterålen!

Varmt välkomna!