Stor torsk og fine flundrer på Vesterålen!

Første uken i Vesterålen er nå over, og den har avsluttet på beste vis! Været har vært helt enestående de fleste dagene, og temperaturene har nådd opp i 25 grader og full sol. Ikke noe man kan klage på! Fisket har også levert bra, og denne uken har Siw og Erik som eier campen vært på plass med sine to sønner. Det ble noen riktig fine fisketurer de første dagene med tunge spøbøy og store fisker!

Samme dag som Johan guidet familien Larsson, så tok jeg med Erik og co til et annet område for å teste litt fiske etter stor torsk og flundra. Fjorden er full av makrell nå, så vi siktet på å fiske noen makrell som agn til denne turen. Kun noen minutter unna campen dukker første stimen opp i ytan, og vi begynte å kaste etter de. Siv slepte ned sin pilk og opphenger for å se om det sto noe under båten. Vi så direkt at det var noen fine ekko rundt om makrellstimen, og det drøyde ikke lenge før Siw sto med et tungt spøbøy. Det var nemlig storsei som jagde rundt makrellen, så det ble litt storseifiske innen vi kjørte videre. Etter nok betesfisk, skulle vi bare veve da det smalt igjen hos Siw. Denne gangen en liten flyndre som hadde angrepet pilken. Den var rundt 60 cm, men Siw sin første flundre var et faktum!

Vel ute på plass har vi som mål å fange en stor hälleflundre, men flaket vi la oss på huset flere andre topp-predatorer. Storseien jaget pelagisk på kun 30-35 meters djup, og torsken holdt seg i skjul ved Botten. Det tok ikke lang tid innen vi slepte ned våre beten at det begynte å hende greier. Tunge bøy og rusninger kunne nok høres ved høye gledesrop på lang avstand! Torsk etter torsk som klipte jiggene. Og satte man litt fart på jiggen, så drøyde det ikke lenge før sei i 10-kilosklassen høgg til. Selvom vi ønsket å fange flundre, så kunne man virkelig ikke takke nei til dette racet. Det var konstant action med noen fine topptorsker opp mot 13-14 kilo og mye storsei rundt 10-12 kilo. En helt magisk dag med blikkstille hav, full sol og vel over 20 grader!

Dagen etter skulle været igjen være helt strålende. Dagens mål for Erik og co var nå flundre. Tiden var knapp, for det var nemlig Premier League-avlsutning kl 5 den dagen, så det skulle bare være et kort pass denne dagen. Vi bega oss ut i 10-tiden og forsøkte å få tak i noen sei som bete. Da vi fant seien nære land, så tok jeg et par kast med en mindre stad inn mot land, og krokade direkt en fin Bleka på 4 kilo ca. Blekafisket rundt campen er helt fantastisk, og det kommer en separat nyhet om det sen… Men seien var fikset, og vi kjørte videre noen minutter til en grunnere vik ikke så langt unna campen.

Vi slepte ned våre beten, og det drøyde ikke lenge før første stigning kom. Fisken var litt lurig, men da Thomas vevde opp et par meter klipte den til. Dessverre løsna den… Flundran holdt seg under båten, og kun noen sekunder senere gikk den løs på Eriks jigg. Heller ikke denne gang lykkes vi å kroke den, dessverre. Vi driftet videre, og nok en stigning kommer opp. Thomas gjentar trappetrinns-metoden. Og da smeller det! Endelig fikk vi høre den gode lyden av knarren og linen som skriker ut fra rullen. Det var en bra første rusning, men så trøttna fisken. Thomas pumper den forsiktig opp, og jeg kan sikre Thomas sin første flundre på 91 cm!

Driften legges om. Det var lite strøm, og vi ble tvungne til å kjøre litt bunntrolling. Mens gjengen fisket på, sto jeg med spinnstanga og kasta utover. 3 kast senere hugg det til. Jeg var usikker på om det var en flundre for den fulgte så snilt med. Men da jeg får pumpet den 15-20 meter opp, så vender fisken i et hyl. Jeg gir bort spøet, og flundre nr 2 var kroket. Denne fisken var noe mer aggressiv og bjød på en riktig kul fight! Etter et par fine rusninger kommer den opp til båten, og fisken landes. 93 cm, og nok en fin matfisk! Vi ga oss etter dette, men her skulle man tro at man kunne hatt et riktig bra fiske på medium-size flundre om man hadde fortsatt! Vel fornøyde kjørt vi tilbake i vakre Jørnfjorden for å rekke fotball-matchen!

Siste dagen reiste Johan ut igjen med familien Larsson til samme plass der de hadde mista en riktig stor flundre. Mengdfisket på stor torsk fortsatte å levere, og det ble noen riktig fine toppfisker! Med et helt fantastisk vær og høye temperaturer avsluttet uken på topp med riktig bra fiske på torsk og sei for familien Larsson! Nå lader vi opp for et nytt gjeng som ankommer campen i dag, og prognosene ser fortsatt helt magiske ut. Følg med på vår Facebook og hjemmeside for kommende rapporter og nyheter!

Tight Lines // Jørgen Zwilgmeyer, Johan Mikkelsen og Daniel Freland