Bra start på veckan i Nappstraumen!

Det fortsätter vara bra väder och bra fiske här i Nappstraumen.

Nu är dom första fiskedagarna avklarade för våra gäster här i Nappstraumen. Det har varit stundtals riktigt bra fiske men ibland också lite tufft då torsken och sejen har varit lite svår att lokalisera men när dom väl är hittade så är dom riktigt på hugget. Under veckan så har det kommit upp en hel del fin torsk och sej. Det har även varit några båtar som har kommit i kontakt men hälleflundran. Majoriteten av torsken har varit mellan 5 till 10 kg, med några riktigt fina toppfiskar över 11 kg. Många av flundrorna som har kommit upp under veckan har legat mellan 80-100 cm, men Team Karlsson i båt 5 men Eva i spetsen lyckades knipa en riktigt fin flundra på 130 centimeter för att bara en liten stund senare kroka på något betydligt större, efter en lång kamp så lyckades dom till slut skymta fisken nere i djupet men i samband med dom sista krafttagen för att lyckas få upp den till båten så slet den sig tyvärr.

Denna veckan har vi fyra grabbar från Norra Sverige i guidebåten med Tommy Göransson i spetsen, och dom har också fått känna på krafterna vi har i Norges fiskar. Under dom har första dagarna så har dom haft siktet inställt på torsk, och med sin hjälp så har dom guiden Calle med sig. Dom har lyckats kroka en hel del fin torsk under dom första dagarna där majoriteten av fiskarna har legat på mellan 5-10 kilo och där några har tyngt ner vågen till dryga 12 kilo. Under en av dagarna så bestämde dom sig för att ta en liten paus från torskfisket för att ställa in siktet på hälleflundra men dom fick ganska fort avbryta då Tommy skrek till att det var späckhuggare bakom båten, och mycket riktigt så kom det en hel familj upp bakom båten för att hälsa på en stund. Efter dom första dagarna med fokus på torskfisket så har dom norrländska grabbarna blivit mer sugna på hälleflundra så dom kommande dagarna kommer det att läggas mer tid på de. Martin har idag vart ute med Erica och Emon för att testa lyckan på hälleflundra där dom lyckades fånga två fina flundror strax under 80cm som efter några snabba bilder fick simma ner i djupet igen.

Dom kommande dagarna ser lovande ut så vi hoppas att prognoserna stämmer och att fisket håller i sig så blir det en riktig kanonvecka här i Nappstraumen.

Tight Lines// Calle & Martin