180cm hälleflundra och torsk upp till 23kg inleder veckan här i Havøysund

En ny vecka med nya laddade gäster och denna gången har vi vädret på vår sida!
Första dagen flaggas för en hälleflundra-satsning där Douglas styr kosan mot ett par erkänt bra flundraplatser där båtarna landade ett gäng fina hälleflundror med flera runt 120-145cm klassen och såklart ett gäng mindre flundror, toppflundran gick till britterna med Gareth bakom ratten på hela 180cm!!! En riktigt drömfisk som inledde denna veckan på bästa vis!

Dag 2, så gick ett flertal båtar inför torskfisket så även guidebåten. När dagen var slut kunde man konstatera att de båtar som prickat rätt hade otroligt bra mängdfiske samt flera stortorskar med dagens topp på 23kg till Pelle i båt 4 som mättes till 137cm! Det fångades även torsk upp till 17,5 kg i en annan båt så det var ingen tvekam om att det fanns en del stortorsk i området.

Johan som rattade guidebåten denna dag fokuserade på mixfiske där de landade både fina mattorskar, koljor, havskatt och avslutade dagen med 2 timmars flundranötande i närområdet och lyckades då landa 2 hälleflundror där största mättes till hela 160cm till Joe!

Även där en lyckad avslutning på dag 2, så det är inte alltid att man behöver åka långt för att komma i kontakt med dessa storflundror!

Nu väntas dock lite hårdare vind igen så nu blir fisket begränsat till närområdet. Mer från oss framöver här!

Tight lines,
Johan & Douglas